ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε σε τριήμερο πρόγραμμα Model  United Νations την Παρασκευή  Σάββατο και Κυριακή 9,10,11/3/ 2021 που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Webster (St. Louis, Missouri,USA) και Leiden(Leiden, The Netherlands). Πρόκειται για προσομοίωση του ΟΗΕ στην Αγγλική γλώσσα όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πάρουν το λόγο σε συνεδρίαση διαφόρων επιτροπών (π.χ.Human Rights, Environmental, Security, Medical Council), να εκθέσουν τα επιχειρήματα τους σε φλέγοντα ζητήματα, να προωθήσουν λύσεις και να συντάξουν αποφάσεις (Resolutions) τις οποίες υποβάλλουν στον πρόεδρο της εκάστοτε επιτροπής. Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου και την περηφάνια μου για την προσπάθεια των παιδιών που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα.

 Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ την Νεφέλη(Ευτυχία-Ελένη) Αλεξίου μαθήτρια του Β2, η οποία αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο  και αφού μελέτησε λεπτομερειακά το θέμα της, πρόβαλε σημαντικά επιχειρήματα , συνέταξε  λύσεις και κατάφερε επάξια να πετύχει  τη βράβευσή της ως Βest Delegate εκπροσωπώντας την Ιαπωνία στην περιβαλλοντική  επιτροπή UNEP   του MUNweb  2021 στα εξής θέματα: Topic A Climate Change and Pollution in South-East Asia. Topic B Resolution for Protecting Marine Life in Asia-Pacific and Indian Oceans. Η διάκριση αυτή είναι η ανώτερη στην κάθε επιτροπή. Παρόλο που ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση και, αν και ήταν η μικρότερη σε ηλικία από τα παιδιά που συμμετείχαν, κατάφερε να αναδείξει  το δυναμισμό της,  την  ευφυΐα της  κάνοντας μας  όλους,  τους γονείς της, εμένα και το σχολείο πολύ περήφανους. Είμαι σίγουρη  ότι η Νεφέλη ανακάλυψε και άλλο ένα  ταλέντο της που θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή  και δημιουργική τόσο για τον εαυτό της όσο και για τους γύρω της.  Εύχομαι ολόψυχα όλα τα παιδιά να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, γιατί η χώρα μας χρειάζεται τέτοιους νέους! Ανυπομονώ  και για επόμενες διοργανώσεις και προκλήσεις!
Σ. Κόνιαρη ΠΕ06 Αγγλικών

 

Κλείνοντας, σας παραθέτω τα σχόλια της Νεφέλης για την εμπειρία της:

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την καθηγήτρια αγγλικών του σχολείου μας, κυρία Κόνιαρη, η οποία είχε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία και με την συμπαράσταση της Γυμνασιάρχη κυρίας Μπελέρη να με παροτρύνει να λάβω μέρος στο Διεθνές αυτό forum, το οποίο αποτελεί προσομοίωση των διαδικασιών των επιτροπών του Ο.Η.Ε. Για να είμαι ειλικρινής το MUN ήταν μία προσομοίωση της δουλειάς που επιθυμώ να κάνω στο μέλλον.  Ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, η οποία όμως οδηγεί στην υιοθέτηση, μέσω γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και θέσεων, λύσεων για προβλήματα που ταλαιπωρούν την διεθνή κοινότητα.  Προσωπικά, διάλεξα το περιβαλλοντικό συνέδριο, επειδή πιστεύω πως η κλιματική αλλαγή είναι από  τις σπουδαιότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους σκεπτόμενους μαθητές και νέους.

Νεφέλη Αλεξίου Β2

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο